Ma Február 28.
.

Virágposta, virágküldés, orchidea küldés a szépség és elegancia választása

Országos Virágküldés  -  Akár a mai napra is!  Budapesti kiszállítás díj egységesen 1.900 Ft. 
További szállítási díjaink  -  Szállítási információk

Az üdvözlőkártya és a csokortartósító a mi ajándékunk.
****
Új!!! Itt a Virágposta Videótár! Virágos érdekességek, újdonságok, kulisszatitkok.


Idén a Nőnap, március 8-a vasárnapra esik. Ez alkalommal a Virágpostával vasárnap is küldhet virágot.

Nőnapi kiszállítási tájlkoztatónkat olvassa el itt


 
Gondolkodik melyiket válassza? Segítünk választani!

Nézze meg rövid videóinkat amiben bemutatjuk orchideás újdonságainkat és a különleges Vanda orchideát!

Dendróbium Orchidea

8950 Ft (A)

Orchidea Singolo Arto

13840 Ft (L)

Március 8. Nőnap

Ha egy nő mosolyog, az egész világ szebb lesz...

Ezen a napon a férfiak virággal lepik meg a róluk gondoskodó nőket, asszonyokat, ezzel is megköszönve odaadásukat, a reggeli teát, kávét, a frissen mosott, vasalt ruhát, a nehéz munkával töltött napok utáni meleg vacsorát.

A Nőnap kialakulása, létrejötte hűen jellemzi a nőknek azt az évszázados küzdelmét - a világ minden részén - amelyet azért folytattak, hogy kivívják a társadalom elismerését, esélyeik egyenlőek lehessenek.

A Nőnapot 1910-ben a második Internacionálé hozta létre. A választójog kivívását kívánták demonstrálni emlékezve az 1857. március 8-i New Yorki sztrájkra, ahol textilipari munkásnők a béregyenlőségért és munkaidő csökkentéséért küzdöttek. Először a világon 1911. március 19-én tartották meg a Nemzetközi Nőnapot Németországban, Dániában, Svájcban és Ausztriában. Véglegesen 1917-ben (az oroszországi események után) március 8-ra tették a Nemzetközi Nőnap dátumát.

Hazánkban 1914-ben emlékeztek meg először ilyen formában a nőkről. Összegezve: a nők elérték céljaikat, szinte mindenhol kivívták egyenlőségüket és gyakorlatilag ugyanazokkal a jogokkal indulhatnak el az élet rögös útjain, mint a férfiak.

A 60-as évek nőmozgalmai során új értelmet kapott a nőnap: a nők már az egyenjogúságukért küzdöttek. 1977-ben az ENSZ is elismerte, és felvette a világnapjai közé.

Érdekes momentum, hogy Oroszországban a mai napig munkaszüneti nap március 8-a.

Isten éltesse a Nőket!

Köszöntse őket üde tavaszi virágokkal, hisz a figyelmesség megtérül!            Virágküldés Budapestre és vidékre Nőnapra is a Virágpostával!

Nőnapi virágok
Kéri János: Nőnapi köszöntő
 

Tavasz hajnalán
Róluk emlékezünk,
A nőkről, kiknek
Életünk köszönhetjük.

Ki mindent
Megtesz értünk, a nő,
Dajkál, ápol,
És felnevel ő.

Hálánk szálljon
Lányra, anyára,
Ki a családot
Összetartja.

Szépséges nők,
ó asszonyok,
Kívánunk boldog,
Víg nőnapot. 

Orchidea Virágküldés – elegáns ajándékok a Virágpostától

Hogyan virágoztassuk újra orchideánkat?

Van, akinek már egész gyűjteménye van, mégis ezeknek a szépségeknek az ajándékozásával nem lehet melléfogni.
Mi a Virágpostánál rendelt orchideákat kaspóban ízléses, kreatív díszítéssel szállítjuk. Igyekszünk a virágokat a
kiegészítőkkel még különlegesebbé tenni, „alkalmi ruhába öltöztetni”, de figyelünk arra is, hogy a díszítés ne legyen
túlzó és hagyja érvényesülni a virág különleges, könnyed, elegáns vonalait.

A fenti fajták mellett örömmel vállaljuk különlegességek beszerzését is (bár nem vagyunk „orchideavadászok). Írja meg nekünk a fajta nevét vagy a képét és igyekszünk beszerezni.

Sajnos egy orchidea sem virágzik örökké. 6-8 hét virágzás után a virágok általában maguktól leesnek.
És most? Irány a kuka? Semmiképpen!


Az orchidea tartása nem igényel különlegesebb szakértelmet, de érdemes pár dologra odafigyelni, hogy virágunk, tovább szép legyen és újra virágozzon.

Őszintén elmondom, hogy nem vagyok orchidea szakértő, de szívesen megírom mindazt, amit az elmúlt 15-16 év tapasztalatából leszűrtem, és megtanultam. A sokféle orchidea faj közül a leírtak elsősorban a phalaenopsys, azaz lepkeorchideára vonatkoznak.


Az orchidea locsolása:

Ha egy szóban írnám: mértékkel! Az orchideák jó része a természetes élőhelyén élősködő faj, a fák kérgén vagy a talaj legfelső laza rétegében megkapaszkodva élnek, sokat hasznosítanak a levegő páratartalmából, így jó nekik a spriccelés, a párás levegő, de nem kell nekik sok víz. Én magam azt tapasztaltam, hogy legkönnyebben a sok vízzel lehet „kivégezni” az orchideát. Szállodákban gyakran tapasztaltam, hogy az első héten már túllocsolt orchideát – mivel látták, hogy nem érzi jól magát – újra jól meglocsolták. Így „sikerült” elérni, hogy szűk két hét alatt az összes virágját ledobja, miközben alulról tocsogott a vízben. Tehát: kevés víz. Sokan alkalmazzák azt, hogy a cserepet egy fél órára vízbe merítik, hogy az ültetőközeg (ami nem föld, hanem egy speciális háncs-fakéreg keverék)  és a gyökérzet megszívja magát vízzel, aztán magasítós kaspóban kicsöpög a víz.

Fontos megemlíteni a növények életciklusát: eredeti élőhelyükön rendszerint a száraz évszakban, az orchideák pihenőt tartanak. Ebben az időszakban nem fejlődnek, nem virágoznak, vízigényük minimálisra lecsökken. Virágzás után is egy legalább 4 hetes pihenőidőt kell adni a növénynek amikor sokkal kevesebbet öntözzük. Ez idő alatt elég lehet a rendszeres spriccelés is, de figyeljük, hogy a levelek ne kezdjenek el ráncosodni.

Az optimális kaspó

Az orchideáknak való kaspóban belülről van egy kis magasító, a fölösleges víz így ki tud csöpögni és megakadályozza, hogy a gyökerek vízben álljanak. Az orchideát általában átlátszó műanyagban árulják. Ez azért van, mert a növény a gyökerein keresztül is fotoszintetizál, ezért a legjobb, ha a kaspó is átengedi a fényt. Ha ilyen nincs, akkor jó a magasítós kerámia kaspó is.


Újravirágoztatás? Hogyan?

Az első lépés: visszavágás a virágzás után. A virágon csupasz szárak maradtak. A szárakon csomók, bütykök láthatók amelyeket szemnek nevezünk. A szárat vágjuk vissza a második szem fölött, amit a gyökértől számolunk.

Az újravirágzást megelőzi általában egy 2-3 hetes időszak amikor orchideának egy kicsit hűvösebb környezetbe kell kerülnie, ahol az éjszakai hőmérséklet 15 fok körül van. Ha nyáron kint volt a szabadban, (de nem a tűző napon!) akkor hagyjuk kint addig amíg az éjszakai hőmérséklet lemegy a 10-12 fokra.
Ha a virág a nyarat a lakásban tölti, akkor a fűtési szezon előtti éjszakai hőmérséklet csökkenés is elég lehet, hogy beinduljon a virágzás. A Phalaenopsysokat 15 fokos éjszakai hőmérsékleten hagyjuk kb. 20 napig,
A másik, bár kevésbé jó, megoldás ha áthelyezzük egy olyan világos helyiségbe, ahol a hőmérséklet 15 fok körül van.  

Ha ősszel nem kapja meg  a növény a fenti „hidegsokkot”, előfordulhat, hogy egész évben nem fog virágozni.

A tápoldatozás is fontos a virágzáshoz. A 4 hetes pihenőidő után hetente lehet adni speciális, folyékony orchidea tápoldatot a növénynek. Az adagolás általában pontosan le van írva a tápok csomagolásán. Amikor a bimbók megjelennek érdemes áttérni az enyhébb tápoldatozásra. Innentől a korábbi táp mennyiségnek nagyjából a harmadát érdemes beletenni ugyanannyi vízbe.

Fényigény:
A phalaenopsys szereti a világos, de nem tűző napos helyet.

Persze a fentiek mellett legalább ilyen fontos a tapasztalatok gyűjtése és a megfigyelés.

Orchideát tartani és újravirágoztatni nem egy ördöngösség! Nekünk most március végén 6 virágunk van újravirágzásban otthon. Őket egyszerűen csak hazavittünk az üzletből elvirágzás után. Időnként megspricceltük, aztán „egyszercsak” elkezdtek virágozni.

Bízom benne, hogy a fentiek Önnek is segítenek, hogy minél több öröme
legyen ezekben a csodálatos pillangókban! Sok sikert kívánok és örömmel
várom az Ön orchideás képeit, tapasztalatait is a facebookunkon!

Szabó Róbert, Virágposta cégvezető


R E F E R E N C I Á I N K

Büszkék vagyunk rá, hogy virágdekorációinkkal és virágküldő szolgáltatásainkkal 1992. óta támogatjuk partnereink üzleti céljait.

Ismerje meg, hogy személyes megrendelőink mellett milyen cégek tiszteltek meg minket eddig bizalmukkal!